Met je gezin aan de gezonde hap

Creëer jullie unieke familierecept, hét recept voor verbinding en plezier aan tafel!
Ontwerp zonder titel (30)
Orange and Green Circle Clean Graphic Classroom Health and Safety Elementary Back to School Banner (9)
Banner mobiele versie (6)

Wat tof dat jullie het individuele kindtraject volgen! 

Hoe zou het zijn als jullie met zijn allen aan de gezonde hap gaan en je kind zich hierin niet alleen voelt staan? Naast de individuele begeleiding voor je kind is er de extra mogelijkheid om dit te combineren met het online gezinsprogramma. Niet alleen je kind zelf wordt zo 'voedselvaardig' maar ook als gezin ontwikkel je gezonde(re) eetgewoontes. Op deze wijze betrek je het hele gezin erbij en voelt je kind zich meer gesteund. Samen gaan we jullie unieke familierecept creëren, hét recept voor meer verbinding en plezier aan tafel! 

Tijdens het programma is er ook aandacht voor een positief zelfbeeld en ieders unieke verschillen. Binnen een gezin is het niet ongebruikelijk dat er gezinsleden zijn die minder aanleg hebben om zwaarder te worden of juist moeite hebben om op gewicht te blijven.

Herkenbaar?

 • Als ouders zitten jullie niet altijd op 1 lijn betreft de eetopvoeding
 • De gezinsplanning maakt het lastig om samen te eten
 • De omgeving verwent graag en het lukt maar niet om afspraken te maken over het snoepen
 • We zijn helemaal niet creatief in de keuken, hebben weinig tijd
 • Binnen ons gezin zijn er kritische eters wat niet uitnodigt om uitgebreid te koken
 • Je kind houdt niet van buiten spelen en zit veel liever binnen op de bank
 • Je komt snoeppapiertjes onder het bed tegen en weet niet hoe dit te bespreken
 • Anderen zeggen tegen je kind; 'Nee dat mag jij niet hebben want je bent op dieet'
 • Zodra de kinderen op bed liggen, je zelf de kast induikt...

Dit is wat ik regelmatig hoor vanuit de gezinnen die ik begeleid. 

Graag help ik gezinnen verder en wil jullie de regie in eigen handen geven. Door de beperkte tijd in de spreekkamer kan ik niet alle informatie met jullie delen. Juist door deze extra kennis kun je samen bewustere (eet)keuzes gaan maken. Om het toegankelijk te maken voor alle gezinnen heb ik, ter aanvulling op de individuele consulten, het online gezinsprogramma ontwikkeld. In de praktijk is gebleken dat de resultaten veel groter zijn als iedereen in het gezin meedoet. Door de kleine overzichtelijke stappen blijf je als gezin aangehaakt en kom je elke dag dichter bij jullie doel.

Laten we samen hét familierecept gaan creëren dat generaties meegaat!

Wil je betere resultaten behalen en samen aan de slag? Dan is dit echt iets voor jullie! Creëer jullie unieke familierecept, hét recept voor meer verbinding en plezier.

pangroenten-v2 (1)

 Samen aan de slag voor een gezonde leefstijl

Samen gaan we werken aan hoe je als gezin goed, gezond én met plezier eet. Uit persoonlijke maar ook uit praktijkervaring weet ik dat dit nog weleens lastig kan zijn. Middels het gezinsprogramma ga ik je leren hoe je de maaltijdmomenten lekker, gezellig en ook nog eens gezond kan maken. Dit alles in behapbare stappen. Want kleine stapjes maken samen grote sprongen. Zo leg je als gezin zelf de basis voor de toekomst. Hierbij help ik jullie natuurlijk een handje door de eerste zaadjes te zaaien zodat jullie deze kunnen oogsten. 

Naast dat je nog meer gaat leren over gezond eten, vind ik ook het genieten van eten belangrijk. Eten gaat tenslotte niet alleen over genoeg & gezond maar ook over genieten & gezelligheid. Als gezin leer je om bewustere keuzes te maken. Dit leidt tot gezonde(re) eetgewoontes waarbij je kunt blijven genieten. Hierbij is er ook ruimte voor een dagje minder gezond, want dit zorgt er juist voor dat je het makkelijker volhoudt! 

If you want to go fast, go alone
If you want to go far, go together

EENVOUDIG - PRAKTISCH - INSPIREREND - SAMEN 

foto verbinding handen en hart
 • VERBINDING

  Kom in contact met andere gezinnen.
  Deel je tips en wissel ervaringen uit.

laptop 5
 • VRAGENUURTJES

  Virtuele koffiemomentjes om in actie te komen en te blijven.

kennis gezin
 • FOODCLASSES

  Volg deze online voor extra verdieping en nog meer kennis.

Koken gezin
 • RECEPTEN

  Gezond eten hoeft niet saai te zijn

boodschappen gezin
 • BEWUSTER BOODSCHAPPEN DOEN

  Handige boodschappenlijstjes en checklists

pangroenten-v2 (1)
 • KOKEN MET PLEZIER

  Inspiratie voor lekker en gezond eten zonder gedoe.

Wil je meer eetbalans binnen je gezin waarbij er ook ruimte is voor een dagje minder gezond?  

wortelfamiliev2 (4)

"Blij de deur uit"

"Na onderzoek bleek mijn dochter een genetische afwijking te hebben waardoor we extra goed op haar eten moesten letten. Moeilijk voor een kindje van 6 maar ook voor mij als moeder. Mijn dochter, die inmiddels 8 is, vraagt zelfs aan mij; mama maak weer eens een afspraak bij Cora dat vind ik zo leuk. Dat maakt voor mij een heel groot verschil. Ze voelt zich begrepen en raakt gemotiveerd. Hoe het de afgelopen periode ook gegaan is, ze loopt altijd blij de deur uit en mama dus ook."

Moeder van Bo Willemse 

wortelfamiliev2 (4)

"Bewuster eten"

"De vele mogelijkheden voor leuke recepten waren handig. Ook de alternatieven voor andere tussendoortjes waren fijn. Want het blijven toch kinderen die af en toe ook iets lekkers willen. En op deze manier kan het toch verantwoord. Het is echt geen dieet maar gewoon bewuster worden van je eten. Echt super en daardoor houd je het vol!"

Familie Lamers (Mika)

cora1

In mijn praktijk begeleid ik veel kinderen met overgewicht.
Hierbij is het belangrijk om als gezin aan de slag te gaan om zo
samen bewustere keuzes te leren maken.

Ik ga jullie hierbij ondersteunen! Hoi, ik ben Cora en (kinder)diëtist

Eerder begeleidde ik veel volwassenen met overgewicht. Zij gaven aan dat het lastig is om (eet)gewoontes blijvend te veranderen. Graag hadden ze op jonge leeftijd deze kennis al gehad. Als ik terugkijk naar ons eigen gezin was er altijd aandacht voor gezonde voeding. Mijn vader was vroeger thuis degene die kookte. Zelf roer ik (en mijn partner) ook met veel plezier in de pannen. Ons dochtertje neemt ook regelmatig een kijkje in de keuken. De basis die je meekrijgt is belangrijk en ik weet nu dat dit niet altijd vanzelfsprekend is. Als kinderen van huis uit meekrijgen dat gezond en lekker prima samengaan, dan wordt het later gemakkelijker om goede keuzes te maken. 

Wellicht is er binnen jouw gezin al veel aandacht voor gezonde voeding. Ben je het even kwijt of heb je dit zelf nooit geleerd van je eigen ouders. Graag zet ik jullie weer op het goede eet-spoor en ja, ook op latere leeftijd kun je nog leren om anders – evenwichtiger, gezonder – te eten. 

WAT KAN JE VERWACHTEN... 

Samen met je kind ben je gestart met het individuele traject. Via een methode, die speciaal gericht is op kinderen, leert je kind waarom het slim is om nu al goed voor je lichaam te zorgen. Om zo later ook fit te zijn en te kunnen blijven. Je kind krijgt een eigen map mee met diverse werkbladen. Deze individuele consulten worden (deels) vergoed door de zorgverzekeraar.

Daarnaast is er de mogelijkheid om de individuele consulten te combineren met het gezinsprogramma om zo optimale resultaten te behalen. Naast dat ik jullie kind zie in de praktijk volgen jullie als gezin samen het online programma. Dit programma is meer gericht op jullie als ouders of verzorgers. Op deze wijze krijgt je kind alle aandacht op de praktijk. Jullie als ouders doen meer kennis op en krijgen de tools om je kind te kunnen motiveren en te begeleiden. Zodat je naast een beschermende rol steeds meer een coachende rol neemt. Hierdoor ontstaat er meer rust en ontspanning binnen je gezin en komt er ruimte voor verandering.

 

Het online programma is opgedeeld in 4 fases vol handige tools en inspiratie, zoals spiekbriefjes, menuplanning en recepten. Je bepaalt zelf wat voor jullie gezin belangrijk is. Iedere 3 maanden komt er een volgende fase en leuke bonus vrij. Gaandeweg de route verzamel je alle 'ingrediënten' die nodig zijn voor een lekker en gezond eetpatroon, jullie FAMILIERECEPT.

Allerlei onderwerpen
komen aan bod. Sommige thema’s zijn speciaal voor jou als ouder of verzorger en andere juist weer voor het hele gezin. Boordevol tips hoe om te gaan met de uitdagingen in het dagelijks leven zoals de warme maaltijd en feestjes. Dit alles op een leuke, luchtige en verrassende wijze. 

Door de online vragenuurtjes en een besloten Facebookgroep heb je de mogelijkheid om ook te leren van andere gezinnen en elkaar te inspireren. Via weekmails ontvangen jullie aanvullende informatie/tips

 

Fases afb salespage nieuw

FASE 1. BASIS

Opstellen familierecept!

Samen stellen we een behapbaar plan op, jullie FAMILIERECEPT. Praktisch en passend binnen jouw gezin! Dit gaan we allemaal in fase 1 doen:

 • Ontdekken welke 'ingrediënten' nodig zijn voor jullie succesrecept
 • Inzoomen op de invloed van je eigen eetopvoeding binnen jullie gezin
 • Leren hoe je alle neuzen dezelfde kant op krijgt
 • Zorgen voor een gezonde eetomgeving
 • Een gezonde basisvoorraad opbouwen
 • Geld besparen op je boodschappen
 • Online FOODclass: Etiketten lezen + kennisquiz
kruidenpotje
"Na het volgen van deze fase is het helder wat belangrijk is en wat er nodig is om jullie doelen te bereiken" 

FASE 2. VERDIEPING

Lekkere en gezonde maaltijden

In deze fase ga je verder aan de slag met de 'ingrediënten' om zo tot een recept te komen dat generaties meegaat.

 • Ontvang je inspiratie voor alle maaltijdmomenten
 • Ervaren hoe je slim en snel kan koken
 • Ga je recepten beoordelen en aanpassen
 • Aan de slag met jullie kookplanning
 • Alles leren over mealpreppen
 • Samen koken met je kind
 • Online FOODclass: Positief zelfbeeld/ opbouwen gezonde eetrelatie
wortelgrond1-01
"Hierna zijn jullie in staat om voor gezonde gewoontes binnen je gezin te zorgen"

FASE 3. VERFIJNING

Variaties op jullie familierecept

Nu je alle ingrediënten hebt, kun je variaties gaan bedenken. Hierbij zijn jullie zelf stuk voor stuk het unieke ingrediënt om het recept verder te verfijnen!

 • Jullie gaan je eigen familietwist toevoegen
 • Meer verbinding en plezier aan tafel ervaren
 • Leren hoe je als gezin gemotiveerd blijft
 • Krijgen tips om jezelf te belonen
 • Blijven samen in beweging
 • Online FOODclass: Grenzen stellen
pangroenten-v2 (1)
"Hierna weet je hoe je als gezin goed, gezond maar vooral met plezier eet."

FASE 4. AANDACHT

Echt eten verdient aandacht

Dit valt in de drukte van alledag niet altijd mee. Leer hoe je elkaar scherp houdt en samen zorgt voor voldoende balans. In deze fase:

 • Ervaar je wat gezonde voeding doet
 • Kunnen jullie nieuwe eetgewoontes in drukke periodes vasthouden
 • Ga je zelf zorgen voor eetbalans en ontspanning binnen je gezin
 • Leer je omgaan met speciale gelegenheden
 • Gaan jullie genieten van deze gezonde eetstijl
 • Online FOODclass: Stiekem eten
hartjes gezin
"Na deze fase kunnen jullie bij een terugval moeiteloos de balans weer terugpakken"

Zet vandaag al de eerste stap voor meer eetbalans binnen jouw gezin en meld je aan!

_Product Overzicht (5)
 • Online vragenuurtjes
 • Uitgebreide online leeromgeving
 • Contact met andere gezinnen
 • Praktische toolbox
 • Verdiepende FOODclasses
 • 2 jaar toegang tot programma
 • Voorraadscan
 • Verbinding en plezier aan tafel
 • Receptinspiratie
 • Handige spiekbriefjes

Gezinsprogramma Familierecept 4 termijnen van:

€ 75,-

Inclusief toolbox t.w.v. 25 euro

Of betaal in 1 x en ontvang 50 euro extra korting.

Ideal afbeelding

"Creëer jullie eigen unieke 'familierecept', waarbij je kunt blijven genieten" 

Start vandaag en krijg ook...

BONUS 1

Toolbox samen gezond t.w.v. 25 euro

Hierin vind je alle tools die je nodig hebt om jullie eigen familierecept op te stellen. Het startpakket bevat o.a. het familieplan en eetpraatkaartjes om op een leuke manier met elkaar in gesprek te gaan. Iedere nieuwe fase ontvangen jullie een aanvulling. Zo krijg je steeds meer tools die je kan inzetten binnen je gezin.

Daarnaast ontvangen jullie bij het startpakket ook nog een leuke verrassing!

Samen aan de slag (9)
kookplanner gezin

BONUS 2

Kookplanner

Met deze kookplanner kan je kookmomenten vastleggen om vooruit te koken. Dat kan gaan van ingrediënten voorbereiden tot volledige maaltijden klaarmaken. Zo heb je altijd een voorraad zodat op drukke dagen de snelle keuze ook een gezonde keuze kan zijn. 

EXTRA BONUS 3

Voorraadscan

Een gezonde levensstijl begint bij een goede voorraad gezonde basisproducten in je koelkast en keukenkastjes. Daarmee kun je altijd makkelijk en snel iets klaarmaken. Samen lopen we alles grondig na en geef ik je alternatieven. Zo is je voorraadkast weer tiptop in orde!

Koelkastscan

"Gezond leven begint met aandacht hebben voor elkaar.
Maak tijd om te koken en hanteer eetregels binnen het gezin."

wortelfamiliev2 (4)

"Verborgen suikers"

"Ik kon het overgewicht van Juul niet verklaren. Door Cora heb ik geleerd dat het vaak in producten zit waarvan je het niet verwacht. De verborgen suikers zijn voor mij niet meer onzichtbaar."

Moeder van Juul de Groot

wortelfamiliev2 (4)

"Even wennen"

"In de supermarkt is het even wennen om de etiketten goed te lezen en zo andere keuzes te maken. Maar al snel wordt dat een gewoonte en weet je wat je wel en beter maar af en toe kunt kopen."

Moeder Jara van de Sangen

Heb je deze vraag toevallig ook?

DISCLAIMER: Belangrijk is om actief mee te doen om zo het optimale uit het programma te halen. De successen die je behaalt is mede afhankelijk van jullie toewijding en inzet.
@Eten Met Plezier/  PRIVACYVERKLARING